Prekážkarka Harperová-Nelsonová s dištancom za doping, vraj užila iba liek

NETKY.SK • 8 Február 2017, 12:07 • 2 min
Prekážkarka Harperová-Nelsonová s dištancom za doping, vraj užila iba liek

COLORADO SPRINGS - Olympijská víťazka na 100 m prekážok z Pekingu 2008 Dawn Harperová-Nelsonová má na tri mesiace zastavenú činnosť za porušenie pravidiel o dopingu. Podľa Antidopingovej agentúry USA (USADA) mala 32-ročná atlétka pozitívny nález na základe mimosúťažnej kontroly.

slovakia

left justify in out

Vo vzorke jej našli zakázaný hydrochlorotiazid a metabolity tejto zakázanej látky. USADA prijala vysvetlenie, že športovkyňa užila liek proti vysokému krvnému tlaku predpísaný lekárom. 

 

"Dostala som lekciu. Verím, že moja chyba poslúži aj ostatným športovcom ako ponaučenie, aby si pozorne preštudovali zloženie každého lieku," uviedla na twitteri Harperová-Nelsonová, ktorej dištanc začal platiť 1. decembra.Američanka má okrem pekinského zlata na konte aj striebro z OH 2012 v Londýne a bronz z majstrovstiev sveta 2011 v Dägu.   

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies