Prejednávajú prípad vydierania Salmanovcov

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 12:31 • 2 min
Prejednávajú prípad vydierania Salmanovcov

BRATISLAVA - Kauzou vydierania podnikateľov Sergeja a Alexandra Salmanovcov sa zaoberá Okresný súd Bratislava I.

slovakia

left justify in out

Dnes mali v prípade pred súdom vypovedať traja svedkovia, ani jeden sa však nedostavil. Obžalobe v prípade čelí bývalý obchodný partner podnikateľov Ľubomír S. Ten bol za tento skutok už v minulosti odsúdený prostredníctvom trestného rozkazu, podal však proti nemu odpor. 

Podľa medializovaných informácií po vzájomných sporoch medzi podnikateľmi a Ľubomírom S. im on odovzdal v marci 2011 list, v ktorom tvrdil, že v kancelárii Sergeja Salmanova mal umiestnené kamery a mikrofóny a prostredníctvom nahrávok ho môže zničiť. Spory Ľubomíra S. a podnikateľov vyústili aj do streľby, pre ktorú uznali Alexandra za vinného z výtržníctva a uložili mu pokutu 3 500 eur. 

Podnikatelia si v apríli 2015 na Najvyššom súde SR vypočuli právoplatný rozsudok, ktorým ich súd uznal za vinných z podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne Márie Z.. Sergej dostal trest sedem rokov, jeho syn Alexander šesťročný trest vo väznici s minimálnym stupňom stráženia. Naopak, v kauze údajného podplácania bývalého riaditeľa Daňového úradu v Dunajskej Strede Dušana K. potvrdil v novembri minulého roku najvyšší súd ich nevinu. Vo veci však podala mimoriadne dovolanie ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona