Prejavte dnes lásku k blížnemu a prídite darovať krv!

NETKY.SK • 14 Február 2019, 07:15 • 2 min
Prejavte dnes lásku k blížnemu a prídite darovať krv!

BRATISLAVA - Slovenský Červený kríž (SČK) pozýva už po 24. raz na podujatie Valentínska kvapka krvi.

slovakia

left justify in out

Práve darcovstvom krvi chcú jeho organizátori poukázať na to, že lásku k blížnemu možno prejaviť aj takouto formou.

 

Darovať krv a zapojiť sa do podujatia môžu záujemcovia na ktoromkoľvek odberovom mieste po celom Slovensku od štvrtka až do 21. marca. "Odkaz a výzva Valentínskej kvapky krvi zostávajú už 24 rokov rovnaké – darovať krv a vyjadriť tak lásku a spolupatričnosť človeka k človeku. Tí, ktorí krv potrebujú, dostanú novú šancu práve vďaka ľuďom, ktorí sú zdraví a ochotní darovať kúsok zo seba," priblížila myšlienku generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová.

 

img

 

Ako Rosiarová pripomenula, darovanie krvi sú tisíce navzájom prepletených osudov neznámych ľudí, ktorí sa nikdy nestretli. Organizátori vyzvali počas tohtoročnej kampane darcov aj prijímateľov krvi, ich rodinných príslušníkov, aby sa podelili o svoj vlastný príbeh.

 

Prvý mobilný odber tohtoročnej valentínskej kampane pripravil SČK v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a Ekonomickou univerzitou v Bratislave. Pozýva naň nielen študentov, ale aj zamestnancov Ekonomickej univerzity a verejnosť. Konať sa bude v Aule EUBA na Dolnozemskej ceste 1 v Bratislave vo štvrtok od 8.00 do 11.00 h. Darcov krvi prídu podporiť okrem Rosiarovej aj ambasádorka darcovstva krvi Aneta Parišková či prezident SČK Viliam Dobiáš.

 

img

 

Aktuálne informácie, miesta a dátumy odberov krvi bude počas kampane zverejňovať SČK na svojom webe aj na sociálnej sieti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona