Prehodnotíme výšku registračného poplatku pri automobiloch

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 12:40 • 2 min
Prehodnotíme výšku registračného poplatku pri automobiloch

Prehodnotíme výšku registračného poplatku pri automobiloch - Slovensko Vláda SR by mala v najbližšom období prehodnotiť výšku niektorých správnych poplatkov. Zmena by mala nastať pri registračných poplatkoch za automobily, rozdielna by totiž mala byť po n

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR by mala v najbližšom období prehodnotiť výšku niektorých správnych poplatkov. Zmena by mala nastať pri registračných poplatkoch za automobily, rozdielna by totiž mala byť po novom ich výška pri registrácii nového a dovezeného vozidla.
      V súčasnosti sa za dopravnú značku a registráciu platí v oboch prípadoch rovnaký poplatok vo výške 66 eur. "Môžeme uvažovať o tom, ako viac podporiť nákup nových áut na Slovensku," povedal dnes po rokovaní Rady solidarity a rozvoja premiér Robert Fico (Smer-SD).
      Upozornil totiž, že na Slovensko sa často dovážajú staré autá - "vraky", čo by sa malo znevýhodniť. Fico však ubezpečil, že pri stanovovaní novej výšky poplatku sa bude vláda správať naozaj sociálne a zameria sa na drahé autá s väčšou kubatúrou.
      Kabinet chce zároveň prehodnotiť výšku a zavedenie nových správnych poplatkov. "Niektoré činnosti vôbec neboli spoplatnené," zdôraznil premiér a upriamil sa aj na nízke poplatky napríklad pri registrovaní nových liekov na trhu či pri stavebnom povolení na väčšie stavby.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies