Prehliadač Firefox zablokoval všetky verzie Flash playeru

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 16:45 • 2 min
Prehliadač Firefox zablokoval všetky verzie Flash playeru

LOS ANGELES – Internetový prehliadač Firefox zablokoval všetky verzie Flash Player, čo zabránilo miliónom užívateľom sledovať online videá.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Adobe aktualizovala Flash softvér, aby opravila bezpečnostnú dieru, o ktorej sa verejnosť dozvedela až potom, ako boli odcudzené dáta z talianskej spoločnosti Hacking Team. Táto firma predáva špionážny softvér spravodajským agentúram po celom svete.

Súkromné dáta ukradnuté tejto spoločnosti boli v nedeľu zverejnené online a naznačujú, že firma vedela o vážnych bezpečnostných dierach vo Flash playeri, avšak spoločnosti Adobe to neoznámila.

Podrobnosti o softvérovej chybe boli medzi 400 gigabajtami odcudzených dát, ktoré boli zverejnené online. Spoločnosť Hacking Team opísala túto chybu ako "najkrajšiu Flash chybu za posledné štyri roky".

Bezpečnostné softvérová spoločnosť Trend Micro vyhlásila, že táto chyba bola zahrnutá najmenej v troch sadách počítačového kódu, ktoré môžu pomôcť útočníkom šíriť škodlivý softvér.

"Keď viete o závažnosti chyby, tak máte povinnosť oznámiť ju dodávateľovi softvéru," povedal Bharat Mistry, expert na kyberbezpečnosť v Trend Micro. "Možno to videli ako spôsob, ako by túto chybu mohli využiť pre vlastné účely a chceli ju udržať v tajnosti. Flash je však na webe veľmi rozšírený. Je tu hrozba, že by táto chyba bola zneužívaná kriminálnikmi masovo."

Adobe priznala, že chyba by mohla "spôsobiť pád systému a potenciálne umožniť útočníkovi prevziať kontrolu nad postihnutým systémom". Spoločnosť povedala, že chyba sa týka Flash verzie 18.0.0.194 a starších, pre systémy Windows, Macintosh a Linux. Adobe vydala aktualizáciu Flash v stredu a vydala odporúčanie, aby si ju ľudia nainštalovali do 72 hodín.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona