Prehľad politických strán: Na Slovensku ich máme 153 , aktívnych je 64

NETKY.SK • 15 Október 2016, 18:06 • 2 min
Prehľad politických strán:  Na Slovensku ich máme 153 , aktívnych je 64

BRATISLAVA - Na Slovensku je v súčasnosti zaregistrovaných 153 politických strán a hnutí. Z toho aktívnych je 64, v likvidácii sa nachádza 89 politických strán a hnutí.

slovakia

left justify in out

TASR to potvrdil tlačový odbor ministerstva vnútra.

 

Tento rok zatiaľ nevznikla žiadna nová strana, hoci minimálne trenčiansky primátor Richard Rybníček tú svoju pripravuje. Do likvidácie však vstúpili dve strany, a to NOVÁ DEMOKRACIA a Strana Tip. Politické strany Magnificat Slovakia a Robíme to pre deti - SF boli zrušené bez likvidácie.

 

Vlani vznikli dve strany, SKOK a ŠANCA, ktoré kandidovali aj v parlamentných voľbách, ale ich volebný výsledok bol nízky. V likvidácii skončila Strana demokratickej ľavice a politická strana NEZÁVISLÝ bola zrušená bez likvidácie.

 

Ministerstvu vnútra prichádzajú cez rok viaceré oznámenia o príprave strany, resp. o tom, že niekto stranu zakladá a začal zbierať podpisy. Na to, aby bola strana zaregistrovaná, musí splniť zákonné podmienky, jednou z nich je priniesť aspoň 10.000 podpisov od občanov.

 

Viaceré už existujúce strany končia v likvidácii. Znamená to, že v mene subjektu koná likvidátor zapísaný v registri politických strán a politických hnutí. „Pričom môže robiť iba úkony smerujúce k likvidácii politickej strany,“ doplnilo ministerstvo vnútra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies