Prehľad najkurióznejších správ roka 2012

NETKY.SK • 31 December 2012, 10:13 • 2 min
Prehľad najkurióznejších správ roka 2012

Prehľad najkurióznejších správ roka 2012 - Zaujímavosti Aj rok 2012 priniesol na celom svete množstvo kurióznych udalostí. Istý Michael Fuller sa pokúsil v jednom z obchodov reťazca Walmart v Severnej Karolíne zaplatiť falošnou milióndolárovou bankovkou z

slovakia

left justify in out

img

Aj rok 2012 priniesol na celom svete množstvo kurióznych udalostí.

Istý Michael Fuller sa pokúsil v jednom z obchodov reťazca Walmart v Severnej Karolíne zaplatiť falošnou milióndolárovou bankovkou za tovar v hodnote 467 dolárov. Muž si chcel kúpiť napríklad vysávač či mikrovlnnú rúru, pričom trval na tom, že bankovka je pravá. Zamestnancov obchodu sa mu však presvedčiť nepodarilo a nakoniec skončil s putami na rukách. 

Poľský študent výtvarného umenia Andrzej Sobiepan nechcel čakať na uznanie svojej tvorby desiatky rokov a tak jedno zo svojich diel tajne vystavil v meste Wroclaw. Zeleno-biely obraz, na ktorom je padajúci list agátu, umiestnil na stenu Národného múzea v časti súčasného poľského umenia, keď sa člen strážnej služby pozeral iným smerom. V múzeu si to všimli až po troch dňoch. 

Štyridsaťšesťročný Škót Brian Ettles sa začiatkom januára rozhodol ukončiť svoj život utopením sa v drevenej nádrži s objemom 50-tisíc litrov, ktorá sa používa na začiatku procesu destilácie whisky. Stalo sa tak v Glenfiddichskom liehovare, kde Ettles pracoval 23 rokov. Na miesto tragédie zavolali záchrannú službu i požiarnikov, v čase ich príchodu bol však už Ettles mŕtvy. 
Bezzubá žena vykradla banku v Pensylvánii, pretože potrebovala peniaze na umelý chrup. Štyridsaťdeväťročná Evelyn Marie Fuller podala bankovému úradníkovi lístok so žiadosťou o neznámu sumu a varovaním, že má zbraň. Počas celej lúpeže mala sklonenú hlavu a nerozprávala. Polícia zverejnila fotografie podozrivej, ktorú zachytila bezpečnostná kamera, a podľa nich ju identifikoval jej známy. Požičal jej totiž kabát, ktorý mala oblečený na fotografii. 
Istý Škót vyhral 5,1 milióna libier v online hre vďaka štekajúcemu psovi. Ten ho v noci zobudil a keďže nemohol znovu zaspať, rozhodol sa zabaviť sa na internete. Na portáli Betfred.com stavil jednu libru na virtuálnom hracom automate. Po niekoľkých kolách už mal na konte 250 libier (300 eur). Vtedy sa rozhodol pre hru Beach Life s veľkým jackpotom, ktorý už po šiestich kolách získal a vďaka hlučnému psovi sa stal milionárom. 
Poľská zubárka Anna Mackowiak vytrhala svojmu bývalému priateľovi Marekovi Olszewskému všetky zuby po tom, ako ju opustil pre inú ženu. Tá sa následne rozišla s ním, keďže jej prekážalo, že je bezzubý. Olszewski prišiel do ambulancie s boľavým zubom len niekoľko dní po tom, ako sa s Mackowiak rozišiel. Ona mu podala veľké množstvo anestetík a pripravila ho o celý chrup. Následne mu obviazala hlavu a čeľusť, aby neotváral ústa a vyhlásila, že nastali komplikácie a mal by zájsť za špecialistom. "Chcela som byť profesionálna a zabudnúť na emócie. Ale keď som ho tam uvidela ležať, len som si pomyslela: 'Ten sviniar,'" uviedla zubárka. 
Zákazníkovi londýnskeho Playboy Clubu sa podarilo rozbiť vzácnu 224-ročnú fľašu koňaku značky Clos de Griffier Vieux v hodnote 50-tisíc libier. Nemenovaný podnikateľ si objednal dva poháre tohto alkoholu, pričom jeden ho stál päťtisíc libier. Následne si chcel prezrieť fľašu, no keď sa postavil, vypadla mu z rúk a rozbila sa. Majiteľovi podniku, jednému z najlepších barmanov na svete a odborníkovi na koňak Salvatoremu Calabresemu, škodu pritom poisťovňa nepreplatí, pretože fľaša bola otvorená. Calabrese chcel pritom tento koňak použiť pri svojom pokuse namiešať najdrahší kokteil na svete, s ktorým sa chcel zapísať do Guinnessovej knihy rekordov. Nešikovnému zákazníkovi však odpustil, keďže ako povedal, "nehody sa stávajú". 
Nemenovaná poľská stavebná firma omylom zbúrala zámok Château Bellevue z 18. storočia, ktorý sa nachádzal v obci Yvrac na juhozápade Francúzska. Významnú pamiatku mala táto spoločnosť opraviť, no namiesto toho ju zdemolovala. Ruský majiteľ zámku Dmitrij Stroskin však uviedol, že zámok plánuje zrenovovať.
Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies