Prehľad: Na slovenskom knižnom trhu pribudli novinky

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 09:55 • 2 min
Prehľad: Na slovenskom knižnom trhu pribudli novinky

BRATISLAVA – Nové tituly súboru poviedok, zdravého životného štýlu, detektívneho trileru aj spoločenského románu pribudli v uplynulom týždni na pultoch slovenských knižných obchodov.

slovakia

left justify in out

Z pera domácej autorky Zuny Vesan Kozánkovej je kniha s názvom Tao – cesta ku zdraviu, ktorá je zrozumiteľným sprievodcom vlastným zdravím. Autorka v knihe prehľadne a zrozumiteľne spracovala poznatky z tradičnej čínskej medicíny, obohatené o taoistickú duchovnú tradíciu a skúsenosti z vlastnej terapeutickej praxe.

 

Kniha Marakéš je prvým zväzkom súborného diela Václava Pankovčina, ktorá vychádza pri príležitosti nedožitých 50 rokov autora. Prvý zväzok predčasne zosnulého autora obsahuje poviedky zo začiatku 90. rokov, ktoré mu vyšli v prvých dvoch knihách Asi som neprišiel len tak a Marakéš. Sú doplnené o nové, doposiaľ nepublikované texty z pozostalosti.

 

Triler s názvom Nočný lov z pera britského autora žijúceho na Slovensku Roberta Bryndzu patrí medzi novinky na pultoch knižných obchodov. Je ďalším príbehom detektívnej šéfinšpektorky Eriky Fosterovej. Nočný lov sa odohráva počas sparného leta v Londýne a vyšetrovateľka Fosterová spolu s tímom čelí ďalšej nebezpečnej výzve.

 

Dnes len miluj je názov knihy z pera americkej autorky Rachel Macy Stafford. Hovorí o osobných skúsenostiach a životných príbehoch plných inšpirácie a pozitívnej energie, ktoré jej pomohli posilniť dôveru v seba samú. Dnes len miluj motivuje čitateľa k mysleniu, ktoré zmení negatívne vnímanie života na pozitívny pohľad naň.

 

Milovníkom psíkov je americký spisovateľ a humorista William Bruce Cameron. Na domáci knižný trh prichádza jeho spoločenský román Psia cesta. Je voľným pokračovaním príbehu verného psieho kamaráta z bestselleru Psia duša/Psie poslanie, ktorý sa v roku 2017 dočkal aj filmového stvárnenia v réžii Lasseho Hallströma. Kamoš, teraz už starý pes dožívajúci na farme, nachádza po smrti svojho chlapca Ethana nový zmysel života, keď zachraňuje život jeho malej vnučke Clarity.

 

Americký autor Michael Connelly prichádza s novým kriminálnym prípadom v románe Dve tváre pravdy. Je to už dvadsiate pokračovanie v sérii o detektívovi Harrym Boschovi, ktorý má aj vlastný televízny seriál. Detektív Bosch má vyšetriť lúpežnú vraždu vo vykradnutej lekárni. Zdá sa, že lúpež niekto nafingoval a vraždilo sa na objednávku. Počas vyšetrovania sa zoznámi s novou drogovou epidémiou, keď ročne zomierajú tisíce Američanov na užívanie syntetických opiátov z farmaceutických koncernov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies