Slováci vykradli klenotníctvo v Česku: Vyrobili si kľúč podľa návodu na internete

NETKY.SK • 11 November 2016, 10:57 • 2 min
Slováci vykradli klenotníctvo v Česku: Vyrobili si kľúč podľa návodu na internete

KLATOVY - Dvaja zlodeji zo Slovenska vykradli zamknutý obchod s klenotmi v západočeskom okresnom meste Klatovy pomocou kľúča a vzali peniaze aj šperky v celkovej hodnote milión českých korún.

slovakia

left justify in out

Prekvapujúce je vysvetlenie, ako sa dostali ku kľúču - stačilo im natočiť na mobilný telefón predavačku, ako zamyká dvere, a potom si podľa návodu z internetu vyrobili vlastný kľúč. Podľa zistení denníka Právo sa k tomu polícii priznal jeden z podozrivej dvojice, ktorú krátko po čine chytili vďaka náhode mestskí strážnici.

 

Vyšetrovatelia sa oficiálne nechcú vyjadrovať k spôsobu, ako si zlodeji zaobstarali kľúč, ale šéfka klatovského štátneho zastupiteľstva (prokuratúry) Jiřina Vítovcová Právu potvrdila, že jeden z obvinených si kľúč skutočne vyrobil sám.

 

Na Slovákov podalo štátne zastupiteľstvo žalobu za zločin krádeže a hrozí im až osem rokov väzenia. Obaja už boli súdne trestaní.

 

Zlodejom uľahčilo kopírovanie kľúčov to, že na dverách zlatníctva nebol bezpečnostný zámok, ale obyčajná vložka. Navyše, dvojica si obchod odomkla počas poludňajšej prestávky, keď predavačka odišla na obed a dvere nezabezpečila mrežami. Zlodeji uložili cennosti do tašky a odišli. Pozorovala ich však predavačka zo susednej optiky a vydala sa za nimi. Upozornila na nich hliadku mestských strážnikov, ktorí v blízkosti riešili dopravný priestupok.

 

Strážnici chytili oboch zlodejov vo veku 31 a 40 rokov a odovzdali ich policajtom. Mladší sa pri vypočúvaní priznal a vysvetlil aj to, ako sa do klenotníctva dostali bez poškodenia zámku. Obchod mal vopred vytypovaný. Sadol si na lavičku pred vchodom a mobilom tajne natočil, ako predavačka zamyká a odomyká dvere. Zadržaný povedal, že na internete našiel návod, ako vyrobiť kópiu kľúča podľa snímok zámku a kľúča. Policajti našli u muža dva kľúče, ktoré pasovali do zámku vchodových dverí, napísal portál Novinky.cz.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona