Preferencie Orbánovho Fideszu sa rekordne prepadli

NETKY.SK • 11 December 2014, 18:52 • 2 min
Preferencie Orbánovho Fideszu sa rekordne prepadli

BUDAPEŠŤ - Podpora maďarskej vládnej strany Fidesz klesla o viac ako desať percent. Vyplýva to z prieskumu, ktorého výsledky zverejnili vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Agentúra Medián hovorí o strate 900-tisíc voličov pre stranu premiéra Viktora Orbána, ktorá dominuje maďarskej politickej scéne už takmer päť rokov. Prieskum z konca novembra v porovnaní s tým z konca predchádzajúceho mesiaca odhalil výrazný prepad preferencii Orbánovho hnutia. Za dôvody sa považuje sporný návrh dane z internetu či eskalujúci spor s USA.

 

Kým v októbri podporovalo Fidesz 38 percent opýtaných, v novembri to bolo iba 26 percent. Naopak, nárast zaznamenali opozičné strany - radiálne hnutie Jobbik sa vrátilo na 15 percent, socialisti stúpli podľa Mediánu na 12 percent. Vzrástol aj počet Maďarov, ktorí sú nespokojní s vývojom krajiny. Koncom novembra ich bolo takmer 70 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies