Prefektúru Fukušima zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,3

NETKY.SK • 20 September 2013, 08:54 • 2 min
Prefektúru Fukušima zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,3

WASHINGTON - Zemetrasenie s magnitúdou 5,3 zasiahlo dnes japonskú prefektúru Fukušima, kde sa nachádza poškodená jadrová elektráreň vyradená z prevádzky po zásahu vlnou cunami v marci 2011.

slovakia

left justify in out

Americký geofyzikálny úrad (USGS) uviedol, že zemetrasenie malo epicentrum v prefektúre Fukušima 177 kilometrov severovýchodne od Tokia a v hĺbke 22 kilometrov pod zemským povrchom. Tichomorské centrum varovania pred cunami nevydalo výstrahu pred vznikom ničivých vĺn.

Japonská agentúra Kjódo uviedla, že spoločnosť TEPCO prevádzkujúca jadrovú elektráreň vo Fukušime nezaznamenala po otrasoch žiadnu odchýlku od predchádzajúcich meraní rádioaktívneho žiarenia.

Japonský premiér Šinzó Abe dnes nariadil spoločnosti TEPCO, aby zlikvidovala všetky reaktory v poškodenej jadrovej elektrárni Fukušima-I, nielen prvé štyri, ako bolo pôvodne plánované. Abe to uviedol počas svojej dnešnej návštevy elektrárne, kde sa chcel oboznámiť s problematickými únikmi kontaminovanej rádioaktívnej vody. Elektráreň Fukušima-I zasiahlo v marci 2011 cunami, v dôsledku ktorého došlo v troch zo šiestich reaktorov k roztaveniu prehriateho jadra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies