Predvianočný šláger v Londýne, "Citizens" chcú vypustiť draka

NETKY.SK • 18 December 2015, 15:06 • 2 min
Predvianočný šláger v Londýne, "Citizens" chcú vypustiť draka

LONDÝN - Predvianočné 17. kolo najvyššej anglickej futbalovej súťaže uzavrie v pondelok súboj druhého Arsenalu Londýn s tretím Manchestrom City. "Kanonieri" majú v tabuľke Premier League 33 bodov, "Citizens" zaostávajú o jeden bod. Lídrom súťaže je Leicester City (35).

slovakia

left justify in out

Na londýnskom Emirates Stadium by sa z dlhodobého pohľadu mohol hrať jeden z najdôležitejších duelov sezóny. Podľa trénera Arsenalu Arséna Wengera však pondelkový duel s určitosťou nerozhodne o majstrovskom titule. "Ešte sme len v decembri. V pondelok večer sa nebude hrať o prvenstvo v Premier League. Samozrejme, ak zvíťazíme, zvýši to naše šance dôjsť až na samý vrchol. Máme príležitosť na to, aby sme sa po Vianociach ocitli v silnej pozícii. Bude to veľmi vyrovnaný duel. Ak sa pozriete na čísla, rozdiel medzi oboma tímami v ofenzíve aj defenzíve nie je veľký," vyhlásil 66-ročný Francúz pre Daily Mirror.

 

Londýnčanom sa v minulých rokoch zvyklo dariť proti ManCity, neprehrali v ostatných štyroch meraniach síl. Milionársky klub z Manchestru naposledy zdolal svojho rivala pred viac ako dvoma rokmi - 14. decembra 2013 v ligovej súťaži (6:3). Arsenal prehral v domácom prostredí s Manchestrom City v posledných osemnástich stretnutiach iba raz, pričom dosiahol až 11 triumfov. Tím kormidelníka City Manuela Pellegriniho neskóroval v rámci Premier League u súpera už viac ako tri zápasy. Naposledy sa ešte koncom septembra presadil v neúspešnom dueli na ihrisku Tottenhamu Hotspur (1:4) Belgičan Kevin De Bruyne. "Čaká na nás ťažký zápas. Potrebujeme získať každý bod, ktorý sa nám naskytne. Verím, že budeme dostatočne konkurencieschopní," cituje web waltonian.com slová 62-ročného Čiľana Pellegriniho.

 

Podľa brankára Joa Harta potrebujú manchesterskí hráči podať mimoriadny výkon, aby v hlavnom meste uspeli. "Musíme zintenzívniť. Potrebujeme vypustiť draka z klietky a zlepšiť sa aspoň o milión percent," skonštatoval podľa The Express Tribune gólman anglickej reprezentácie.

 

Svoje prognózy ponúklo pred šlágrom viacero bývalých hráčov Albiónu. "Obidva tímy majú problémy so zraneniami hráčov. Momentálne sú to zrejme dve najlepšie mužstvá v lige. Myslím si, že duel nebude mať víťaza. Tipujem remízu 2:2," povedal podľa The Sport Review kedysi veľký útočný talent Michael Owen. Niekdajší stredopoliar Arsenalu Paul Merson (1985-1997) sa prikláňa na stranu svojho niekdajšieho zamestnávateľa. "Myslím si, že Arsenal vyhrá a napokon pohodlne dokráča k titulu," vyslovil svoj názor pre Sky Sports 47-ročný Merson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies