Predstieral, že robí univerzitný výskum, aby mohol tie úbohé ženy uspať a potom...

NETKY.SK • 5 December 2017, 07:00 • 2 min
Predstieral, že robí univerzitný výskum, aby mohol tie úbohé ženy uspať a potom...

NORIMBERG - Zdravotnícky asistent sa tváril, že sa podieľa na testovaní medikamentov proti rakovine. Dobrovoľníčky však paralyzoval sedatívami a robil s nimi veci, za ktoré pôjde na veľa rokov do väzenia.

slovakia

left justify in out

Nemecký súd odsúdil na desať rokov väzenia záchranára, ktorý podával ženám sedatíva pod zámienkou lekárskeho výskumu a potom ich sexuálne zneužíval. Sudca v Norimbergu uznal 41-ročného obžalovaného za vinného v siedmich prípadoch znásilnenia a v desiatich prípadoch sexuálneho napadnutia. Dovedna bol obvinený za napadnutie 23 žien v období rokov 2009 až 2016.
 

Muž podvedené ženy presvedčil, že pracuje pre miestnu univerzitu a uskutočňuje testy súvisiace s výskumom rakoviny. Na stretnutiach im však podal sedatíva, ktorými ich zbavil možnosti odporovať a potom ich sexuálne obťažoval alebo znásilnil. Na súdnom pojednávaní sa k týmto činom priznal a prejavil ľútosť.

 

Prípad pomohli odhaliť dve ženy, ktoré mali pochybnosti o serióznosti údajného výskumu, takže sa o ňom snažili zistiť viac na internete. Keď tam nenašli nijaké uspokojivé informácie, vec ohlásili polícii.

 

Sudca pri vyhlasovaní rozsudku okrem iného povedal, že činy obžalovaného sú ohromujúce a že napadnuté ženy degradoval na „sexuálne bábiky".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies