Predstaviteľka maďarskej vlády: Nemôžeme dopustiť obťažovanie žien migrantmi

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 16:13 • 2 min
Predstaviteľka maďarskej vlády: Nemôžeme dopustiť obťažovanie žien migrantmi

BUDAPEŠŤ - Od začiatku migračnej vlny v Európe rapídne stúpol počet prípadov obťažovania žien. Nemožno dovoliť, aby maďarské ženy a deti boli vystavené takejto hrozbe, preto treba zastaviť ilegálne prisťahovalectvo. Vyhlásila to dnes v Budapešti štátna tajomníčka ministerstva ľudských zdrojov Katalin Nováková, ktorá vyzvala Maďarov, aby sa zúčastnili na októbrovom referende o migračných kvótach.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI štátna tajomníčka zodpovedná za oblasť rodín a mládeže ďalej povedala, že najviac prípadov sexuálneho obťažovania zaznamenali v nemeckých mestách na Silvestra, pričom počet prípadov, v ktorých vychádza najavo, že páchatelia sú z prisťahovaleckého prostredia, neustále rastie.

 

Dodala, že aj nemecký Spolkový kriminalistický úrad uznal, že medzi sexuálnymi útokmi a ilegálnou migráciou existuje prepojenie. "Zatiaľ sa nám podarilo ochrániť pred touto hrozbou naše ženy a deti, vláda chce tak urobiť aj v budúcnosti," zdôraznila štátna tajomníčka.

 

Nováková podotkla, že októbrový maďarský plebiscit namierený proti povinnému prerozdeľovaniu utečencov v Európskej únii bude - v porovnaní s ostatnými európskymi krajinami - výnimočnou príležitosťou. Maďari budú môcť vyjadriť svoj názor na ilegálne prisťahovalectvo a poskytnúť vláde mandát, aby ešte razantnejšie zasiahla proti migrácii a bruselským povinným kvótam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies