Predstavitelia USA, Južnej Kórey a Japonska hovorili o KĽDR a summitoch

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 06:22 • 2 min
Predstavitelia USA, Južnej Kórey a Japonska hovorili o KĽDR a summitoch

SOUL - Hlavní poradcovia pre národnú bezpečnosť zo Spojených štátov, Južnej Kórey a Japonska viedli počas uplynulého víkendu rozhovory o Severnej Kórei a "úplnej denuklearizácii Kórejského polostrova".

slovakia

left justify in out

Šéf juhokórejského Národného bezpečnostného úradu Čong Ui-jong, poradca prezidenta USA pre národnú bezpečnosť H.R. McMaster a poradca japonského premiéra pre národnú bezpečnosť Šótaró Jači sa stretli v americkom San Franciscu v dňoch 17.-18. marca.

 

Cieľom schôdzky bolo prediskutovať plánované summity lídrov oboch Kóreí, ako aj severokórejského vodcu Kim Čong-una a amerického prezidenta Donalda Trumpa.

 

Účastníci sa podľa oznámenia zo Soulu zhodli, že "je dôležité nezopakovať omyly z minulosti", a dohodli sa na úzkej spolupráci v najbližších týždňoch.

 

Pre juhokórejského predstaviteľa Čong Ui-jonga ide o druhú cestu do USA, odkedy začiatkom marca navštívil Pchjongjang ako osobitný vyslanec juhokórejského prezidenta a viedol tam rozhovory s Kim Čong-unom, ktorý navrhol medzikórejský summit koncom budúceho mesiaca.

 

Kim Čong-un tiež navrhol stretnutie s Trumpom, ktoré by bolo vôbec prvou schôdzkou vrcholných predstaviteľov Spojených štátov a Severnej Kórey.

 

Trump ponuku na stretnutie s Kimom prijal, keď ho o nej Čong Ui-jong nedávno informoval.

 

Americko-severokórejský summit by sa podľa očakávaní mal konať v máji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies