Predstavitelia ruskej a americkej armády rokovali o útokoch v Sýrii

NETKY.SK • 2 Október 2015, 10:53 • 2 min
Predstavitelia ruskej a americkej armády rokovali o útokoch v Sýrii

WASHINGTON - Predstavitelia amerických a ruských ozbrojených síl absolvovali včera videokonferenciu v snahe predísť nedorozumeniam, ku ktorým by mohlo dôjsť v súvislosti s prebiehajúcimi útokmi vzdušných síl USA a Ruska v Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Konzultácia vojenských predstaviteľov oboch veľmocí sa uskutočnila cez zabezpečenú linku. Pentagón sa chcel týmto spôsobom uistiť, že ruské ozbrojené sily budú v Sýrii postupovať v súlade s medzinárodnými predpismi a budú využívať medzinárodne uznávané komunikačné kanály.

 

Podľa agentúry RIA Novosti označili ruskí predstavitelia rozhovory o zabránení konfliktu záujmov v Sýrii za konštruktívne. Hovorca Pentagónu Peter Cook uviedol, že rokovanie sa nieslo v srdečnom a profesionálnom duchu. Obe strany spolu hovorili niečo vyše hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies