Predstavitelia nemeckej ekonomiky chcú štátnu pomoc

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 13:02 • 2 min
Predstavitelia nemeckej ekonomiky chcú štátnu pomoc

Predstavitelia nemeckej ekonomiky chcú štátnu pomoc

slovakia

left justify in out

Predstavitelia nemeckého hospodárstva žiadajú spolkovú vládu, aby pokračovala vo finančnej podpore firiem ohrozených krízou v rámci svojho programu Deutschlandsfond aj po skončení tohto roka. Na zabezpečenie konjunktúry aj v nasledujúcom období má zmysel zachovať na určitý čas niektoré prvky kritérií Deutschlandsfondu, alebo prijať niektoré stimulačné opatrenia. Uvádza sa to v spoločnom liste hlavných nemeckých podnikateľských združení a zväzov spolkovému ministrovi hospodárstva Rainerovi Brüderlemu.
      Predstavitelia zväzu zamestnávateľov BDA, priemyselného zväzu BDI, priemyselnej a obchodnej komory DIHK a remeselníkov ZDH upozorňujú na to, že nové problémy môžu nastať, ak sa v čase nástupu konjunktúry výrobný sektor stretne s obmedzeným prístupom k úverom.
      Brüderle pred časom vyhlásil, že nevidí dôvod na to, aby fond existoval ešte aj po 31. decembri tohto roka. Hovorca vlády Ulrich Wilhelm dodal, že by sa malo o tom ešte diskutovať. Na rozdiel od predchádzajúceho zámeru sa žiadosti na pomoc z fondu budú prijímať až do Silvestra. Podľa pôvodného zámeru sa mali do posledného dňa tohto roku spracovať a vyriešiť všetky, ktoré mal mať fond v evidencii. Hovorca však poznamenal, že počet žiadostí firiem o pomoc klesá.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies