Predstavitelia krajín celého sveta budú mať v januári v Kanade stretnutie o KĽDR

NETKY.SK • 20 December 2017, 07:23 • 2 min
Predstavitelia krajín celého sveta budú mať v januári v Kanade stretnutie o KĽDR

OTTAWA - Spojené štáty a Kanada v utorok oznámili, že predstavitelia krajín celého sveta sa zídu 16. januára, aby prejavili súdržnosť a jednotný odpor voči jadrovému programu Severnej Kórey (KĽDR).

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa uskutoční v kanadskom meste Vancouver.

 

Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson mal v kanadskom hlavnom meste Ottawa rokovanie s kanadskou kolegyňou Chrystiou Freelandovou a o stretnutí predstaviteľov z celého sveta informovali spoločne.

 

Na januárovom stretnutí sa zúčastnia tzv. vysielajúce štáty, ktoré počas kórejskej vojny poslali svoje ozbrojené jednotky na pomoc Južnej Kórei, kde patrili pod velenie OSN. Vo Vancouveri sa k nim pridajú ďalšie krajiny, vrátane Japonska, Južnej Kórey a Indie.

 

Tillerson oznámil, že stretnutie sa bude zameriavať na zosilnenie nátlakovej kampane proti Severnej Kórei a na vyslanie jednotného signálu, že svetové spoločenstvo neprijme fakt, že KĽDR sa stáva krajinou vlastniacou jadrové zbrane.

 

Tillerson zdôraznil, že nátlaková kampaň sa bude ešte zintenzívňovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies