Predstavitelia Kórei a KĽDR rokujú o obnovení stretnutí vojnou rozdelených rodín

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:03 • 2 min
Predstavitelia Kórei a KĽDR rokujú o obnovení stretnutí vojnou rozdelených rodín

SOUL - Predstavitelia Kórey a KĽDR začali dnes v pohraničnej obci Pchanmundžom rozhovory o obnovení stretnutí rodín rozdelených kórejskou vojnou v prvej polovici 50. rokov 20. storočia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Emocionálne stretnutia sa naposledy konali začiatkom minulého roka. Väčšina žiadateľov je už v pokročilom veku. Mnohí Kórejčania nevedia, či sú ich príbuzní stále nažive, keďže Pchjongjang i Soul zakazujú posielanie listov či telefonáty.

 

Dosiaľ sa na takýchto stretnutiach zúčastnilo približne 22.500 osôb, pričom ďalšiu šancu už nedostali. Juhokórejskí činitelia dlhodobo požadujú častejšie a pravidelnejšie stretnutia rozdelených rodín, ako aj vyšší počet ich účastníkov.

 

Severokórejská vláda sa však obáva, že by to mohlo krajinu vystaviť vplyvu prosperujúcej Južnej Kórey a ohroziť tak mocenské postavenie tamojšej vládnucej strany. Kórejská vojna trvala v rokoch 1950-53 a skončila sa iba prímerím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies