Predstavitelia KDH začali celoslovenskú diskusiu o novom programe hnutia

NETKY.SK • 19 Január 2015, 19:06 • 2 min
Predstavitelia KDH začali celoslovenskú diskusiu o novom programe hnutia

PREŠOV - Členovia Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) z Prešovského a Košického kraja začali dnes v Prešove celoslovenskú diskusiu o základnom programe hnutia, ktorým chcú nadviazať na predchádzajúci program, ktorý vznikol ešte v roku 1993.

slovakia

left justify in out

Z tohto dokumentu budú vychádzať následne aj čiastkové volebné programy strany v najbližších rokoch. Schváliť ho chcú na sneme KDH 21. februára v Nitre. Informoval dnes o tom predseda KDH Ján Figeľ. 
     

Ako uviedol, Prešov je prvým krajským mestom, kde sa diskusia o dokumente začína a pokračovať bude v stredu (21.1.) v Ružomberku a v pondelok (26.1.) v Trnave. Cieľom týchto stretnutí je vzájomná diskusia o dokumente, ktorý vznikal tri roky. 
     

„S ľútosťou musím povedať, že sme jedna z mála strán, ktorá má naozaj svoj základný program, pretože dnes už stačí len marketing a heslá. My však chceme ísť inou cestou, po viac ako 20 rokoch chceme inovovať program, ktorý sme vytvorili v roku 1993, pretože Slovensko sa posunulo a rieši iné problémy ako vtedy,“ povedal Figeľ. Nový program chcú opierať o tri piliere - rodinu, prácu a spravodlivosť, a podľa Figeľa definuje KDH a pozýva ľudí na cestu s nimi.
     

Vytvorenie tohto politického programu je dôležité aj pre vzťahy. Hnutie chce podľa Figeľa vytvoriť alternatívu KDH plus, ktorá by vytvorila alternatívu pre ľavicové smerovanie krajiny a opierať by sa mala práve o tento základný dokument. „Tento program je pozvánkou aj pre politických partnerov na budovanie vzťahov,“ dokončil predseda KDH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona