Predstavitelia kandidatúry LA na návšteve u Bacha

NETKY.SK • 3 September 2015, 13:43 • 2 min
Predstavitelia kandidatúry LA na návšteve u Bacha

LONDÝN - Los Angeles nestráca drahocenný čas, deň po oficiálnom vymenovaní za amerického kandidáta na usporiadanie olympijských hier 2024 starosta mesta Eric Garcetti v sprievode zástupcov národného olympijského výboru navštívil sídlo Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v Lausanne.

slovakia

left justify in out

Prezidentovi hnutia Thomasovi Bachovi predstavila americká delegácia plány, ktorých hlavným motívom je návrat letnej verzie olympijských hier do Spojených štátov po 28 rokoch. "Myslím si, že nastal čas vrátiť olympijské hry späť domov. Američania milujú olympijské hry a olympijské hry milujú Ameriku," vyhlásil Eric Garcetti.


Los Angeles sa bude uchádzať o usporiadanie tretích olympijských hier po rokoch 1932 a 1984. Olympijský výbor USA (USOC) v utorok oficiálne vymenoval kalifornské mesto za svojho národného kandidáta na OH 2024. Ide o náhradné riešenie za Boston, ktorý pôvodne dostal dôveru, ale nedokázal poskytnúť dostatočné finančné záruky a proti bola aj verejnosť.


Uzávierka prihlášok je 15. septembra. O usporiadateľovi OH 2024 sa rozhodne v roku 2017 v peruánskej Lime. Do súboja sa chystajú vstúpiť Toronto, Hamburg, Rím, Paríž či Budapešť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona