Predstavitelia EÚ a Iránu sa stretnú dnes v Istanbule

NETKY.SK • 18 September 2012, 10:48 • 2 min
Predstavitelia EÚ a Iránu sa stretnú dnes v Istanbule

Predstavitelia EÚ a Iránu sa stretnú dnes v Istanbule - Politika O obnovení viaznucich rozhovorov o iránskom jadrovom programe budú dnes v Istanbule rokovať vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Catherine Ashtono

slovakia

left justify in out

img

O obnovení viaznucich rozhovorov o iránskom jadrovom programe budú dnes v Istanbule rokovať vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Catherine Ashtonová a hlavný iránsky jadrový vyjednávač Saíd Džalílí.
      Schôdzke predchádzali júlové rokovania, na ktorých sa pokúsili obnoviť jadrové rozhovory Teheránu a šiestich svetových mocností, prerušené na neurčito v júni. USA a ďalšie krajiny sa obávajú, že neúspech rozhovorov by mohol viesť Izrael k uskutočneniu útoku, ktorým sa vyhrážal na iránske jadrové zariadenia.
      Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu priamo vyzval amerických voličov, aby zvolili prezidenta ochotného stanoviť Iránu "červenú hranicu".
      Podľa vyjadrenia EÚ sú rokovania Džalílího s Ashtonovou šancou zdôrazniť potrebu, aby Irán urobil "významný krok pre budovanie dôvery ...." a preukázal "viac flexibility".

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies