Predstavitelia ČSSD Hašek a Škromach nevylúčili podporu Rusnokovej vláde

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 21:26 • 2 min
Predstavitelia ČSSD Hašek a Škromach nevylúčili podporu Rusnokovej vláde

PRAHA - Ak sa minie účinkom iniciatíva opozičnej ČSSD, ktorá v súčasnej vnútropolitickej situácii stále považuje za prioritu rozpustenie poslaneckej snemovne a vypísanie predčasných volieb, potom by sociálni demokrati mali zvážiť podporu vláde premiéra Jiřího Rusnoka. Pre internetový server Novinky.cz to dnes potvrdil podpredseda strany Michal Hašek.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ ODS, TOP 09 a poslanci Karolíny Peake nezahlasujú za rozpustenie snemovne, mala by ČSSD nanovo zvážiť a formulovať svoj postoj, vrátane možnosti podpory kabinetu Jiřího Rusnoka, pohrozil Hašek a dodal: "Je to podľa môjho názoru pre ČR určite lepšie riešenie ako návrat sprofanovanej pravicovej koalície ODS, TOP 09 a LIDEM z politického cintorína."

O tematike rozpustenia Poslaneckej snemovne sa hovorilo aj na dnešnom stretnutí prezidenta ČR Miloša Zemana s podpredsedom Senátu a ČSSD Zdeňkom Škromachom na Pražskom hrade.

Podľa slov sociálneho demokrata sa ČSSD teraz sústredí na rozpustenie snemovne a následné dosiahnutie predčasných volieb. Ak by sa to nepodarilo, strana si podľa Škromacha ponecháva aj opciu podpory Rusnokovej vláde.

Na margo novej českej vlády Škromach povedal, že "každá vláda dobrá, pokiaľ nie je Nečasova".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies