Predstavitelia AC Miláno veria, že Berlusconi klub nepredá

NETKY.SK • 12 Október 2012, 06:44 • 2 min
Predstavitelia AC Miláno veria, že Berlusconi klub nepredá

Predstavitelia AC Miláno veria, že Berlusconi klub nepredá - Futbal Aj vďaka úspechom klubu sa Berlusconi stal v Taliansku verejne známy, čo zužitkoval pri vstupe do politiky v deväťdesiatych rokoch. V posledných sezónach sa však AC Milánu nedarí.

slovakia

left justify in out

img

Aj vďaka úspechom klubu sa Berlusconi stal v Taliansku verejne známy, čo zužitkoval pri vstupe do politiky v deväťdesiatych rokoch. V posledných sezónach sa však AC Milánu nedarí.

Silvio Berlusconi zostane verný svojmu futbalovému AC Miláno.

Podľa jedného z predstaviteľov klubu sú informácie o tom, že bývalý taliansky premiér sa chystá klub odpredať len špekulácie. Mediálny magnát vlastní milánskych "rosso-neri" od roku 1986. Počas tohto obdobia sa päťkrát dostali na vrchol futbalovej Európy.

Aj vďaka úspechom klubu sa Berlusconi stal v Taliansku verejne známy, čo zužitkoval pri vstupe do politiky v deväťdesiatych rokoch. V posledných sezónach sa však AC Milánu nedarí tak, ako v najlepších časoch. Aj Berlusconiho slávu "zatienili" rôzne aféry. Sedemdesiatšesťročný Talian musel čeliť viacerým politickým aj právnym problémom. Prišiel o premiérsku stoličku a sympatie verejnosti stratil aj vďaka údajnému sexuálnemu styku s neplnoletou prostitútkou.

"Hasnúca hviezda" Silvia Berlusconiho bola dôvodom špekulácií, podľa ktorých sa mal vzdať milánskeho veľkoklubu, alebo minimálne časti svojho podielu v ňom. Dokonca sa šírili aj informácie o možnom kupcovi. Mal ním byť Michele Ferrero, vlastník spoločnosti obchodujúcej s čokoládovými výrobkami. 

Riaditeľ AC Miláno Umberto Gandini sa k diskusii o predaji vyjadril s nadhľadom. Podľa neho sa podobné reči klubu nemohli vyhnúť, keďže väčšina Európy sa "trápi" s ekonomickými problémami. Majiteľovi však verí: "Myslím si, že pán Berlusconi je najvernejší majiteľ, akého môžeme mať," povedal."Som si celkom istý, že on, jeho rodina a firma nás budú stále podporovať," dodal.

V európskom futbale začali dominovať nové kluby s veľkým kapitálom. Príkladom je francúzsky Paríž St. Germain, ktorý počas leta kúpil Zlatana Ibrahimoviča a Thiaga Silvu práve z Milána. Majitelia klubu sú z Kataru a okamžite sa pustili do budovania tímu svetovej kvality. Práve klubom ako PSG hrozí, že ich od sezóny 2014/2015 vylúčia z európskych súťaží, ak neznížia svoje výdavky. PSG sa však podľa slov generálneho riaditeľa Jean-Claude Blanca bude snažiť pravidlá finančnej fair-play naplniť. "Pracujeme na tom, aby sme počas 3-5 rokov boli vrcholovým klubom, ktorý rešpektuje iné kluby, pravidlá a aj finančnú fair-play," povedal Blanc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies