Predstaviteľ USA prezradil pravé meno zabitého lídra Islamského štátu

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 18:41 • 2 min
Predstaviteľ USA prezradil pravé meno zabitého lídra Islamského štátu

WASHINGTON - Vysokopostavený americký predstaviteľ dnes oznámil, že pravé meno vodcu organizácie Islamský štát (IS), ktorého zabili v sobotu 16. mája príslušníci amerických špeciálnych jednotiek Delta Force pri zriedkavej pozemnej operácii v Sýrii, je Fathí bin Awn bin Džildí Murad at-Túnisí.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný predstaviteľ dodal, že hoci muž známy ako Abú Sajjáf mal množstvo prezývok, úrady sú presvedčené, že jeho pravé meno je at-Túnisí. Údajne bol šéfom Islamského štátu pre ropné operácie. Tohto Tunisana zabili cez víkend pri americkej akcii, ale jeho manželku známu pod menom Umm Sajjáfová chytili a vypočúvajú ju v americkej väzbe.
     

Podľa agentúry Reuters táto akcia znamenala odklon Spojených štátov od stratégie, ktorá sa spolieha predovšetkým na letecké útoky proti militantom v Sýrii, kde USA vylučujú spoluprácu s prezidentom Bašárom Asadom v boji proti Islamskému štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies