Predstaviteľ USA potvrdil, že nálet v Sýrii usmrtil vplyvného veliteľa IS

NETKY.SK • 29 December 2016, 09:09 • 2 min
Predstaviteľ USA potvrdil, že nálet v Sýrii usmrtil vplyvného veliteľa IS

WASHINGTON - Vysokopostavený predstaviteľ amerického rezortu obrany v stredu potvrdil, že pri nálete koalície v Sýrii v pondelok 26. decembra bol zabitý vplyvný vojenský veliteľ extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) abú Džandál Kuvajtí.

slovakia

left justify in out

Americký predstaviteľ uviedol, že Kuvajtí zahynul neďaleko priehrady Tabka. Bol kľúčovým vodcom IS v sýrskom meste Rakka. Ďalšie podrobnosti nie sú dostupné.

 

Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii tento týždeň už skôr informovala, že veliteľ IS sa stal terčom lietadla koalície vedenej Spojenými štátmi. Aj podporovatelia IS v sociálnych médiách v utorok 27. decembra tvrdili, že Kuvajtího zabili.

 

Stredajšie potvrdenie Spojených štátov bolo prvým oficiálnym oznamom koalície o smrti veliteľa.

 

Sýrske demokratické sily (SDF), podporované Spojenými štátmi, bojujú proti džihádistom IS neďaleko strategicky postavenej priehrady. Sýrskym silám pomáha bombardovanie koaličných lietadiel v tomto regióne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona