Predstaviteľ OSN prišiel na Ukrajinu zhodnotiť ľudské práva

NETKY.SK • 21 September 2015, 09:25 • 2 min
Predstaviteľ OSN prišiel na Ukrajinu zhodnotiť ľudské práva

KYJEV - Na Ukrajinu pricestoval námestník generálneho tajomníka OSN pre ľudské práva Ivan Šimonovič, informovala dnes agentúra TASS. Ide o jeho prvú návštevu na Ukrajine od decembra 2014.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR), Šimonovič navštívi Kyjev a východné regióny krajiny. Počas šiestich dní plánuje zhodnotiť situáciu ohľadne ľudských práv. Interaktívny dialóg na túto tému sa uskutoční 29. septembra v Rade OSN pre ľudské práva (UNHRC) v Ženeve.

 

Od polovice apríla 2014 zahynulo v konflikte na východe Ukrajiny takmer 8000 ľudí a ďalších približne 18.000 utrpelo zranenia, uviedol TASS s odvolaním sa na správu OSN zo začiatku septembra.

 

Šimonovič oznámil, že v ďalšej správe, ktorú OSN zverejní o tri mesiace, budú figurovať aj osoby zodpovedné za tieto úmrtia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies