Predstaviteľ Hamasu: Troch izraelských tínedžerov unieslo naše hnutie

NETKY.SK • 21 August 2014, 13:58 • 2 min
Predstaviteľ Hamasu: Troch izraelských tínedžerov unieslo naše hnutie

RAMALLÁH - Vysokopostavený predstaviteľ Hamasu uviedol, že členovia jeho militantného palestínskeho hnutia uniesli troch izraelských tínedžerov, ktorých smrť v júni vyvolala špirálu násilia a následne aj prebiehajúcu vojnu v pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Ide o prvé priznanie účasti hnutia na prípade, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.
     

Na konferencii v tureckom meste Istanbul Sálih Arúrí - predstaviteľ Hamasu z enklávy západný breh Jordánu, ktorý však žije v exile v Turecku - tým vlastne potvrdil izraelské obvinenia, že za únosom tínedžerov stojí islamistické hnutie. 
     

"O tejto operácii sa veľa špekulovalo, niektorí ju označili za sprisahanie," povedal Arúrí delegátom na stredajšom stretnutí Medzinárodného zväzu islamských učencov. Nahrávka jeho vyjadrení bola organizátormi konferencie zverejnená na internete.
     

"Vôľa ľudu celej našej okupovanej krajiny vyvrcholila do hrdinskej operácie Brigád Izaddína Kasáma - do uväznenia troch osadníkov v Hebrone (meste na západnom brehu Jordánu)," dodal Arúrí, na mysli mal ozbrojené krídlo Hamasu.
     

Predstavitelia Hamasu až doteraz odmietali potvrdiť alebo poprieť účasť na únose izraelských mladíkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies