Predstaviteľ Fed-u Bullard je za ďalšie nákupy dlhopisov

NETKY.SK • 17 Október 2014, 09:24 • 2 min
Predstaviteľ Fed-u Bullard je za ďalšie nákupy dlhopisov

WASHINGTON - Americký Federálny rezervný systém (Fed) podľa šéfa jeho pobočky v St. Louis Jamesa Bullarda pravdepodobne bude chcieť pokračovať v stimulačnej politike prostredníctvom nákupov dlhopisov vzhľadom na oslabenie inflačných očakávaní.

slovakia

left justify in out

"Inflačné očakávania v USA oslabujú a to je niečo, s čím sa centrálna banka nemôže uspokojiť," povedal Bullard pre agentúru Bloomberg. "Musíme zaručiť, že inflácia a inflačné očakávania zostanú v blízkosti našej cielenej úrovne," konštatoval.

 

Šéf pobočky americkej centrálnej banky v St. Louis ďalej uviedol, že rozumnou reakciu Fed-u v takejto situácii by bola prestávka v redukcii nákupov dlhopisov. Fed by podľa neho mal počkať do decembra. Bullard však poznamenal, že napriek tomu ešte nezmenil svoju prognózu vývoja americkej ekonomiky. Stále sa domnieva, že primerané bude zvýšiť úroky v prvom štvrťroku budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies