Predstaviteľ Bank of Japan sa obáva slabého rastu USA

NETKY.SK • 22 September 2010, 08:40 • 2 min
Predstaviteľ Bank of Japan sa obáva slabého rastu USA

Predstaviteľ Bank of Japan sa obáva slabého rastu USA

slovakia

left justify in out

img

Predstaviteľ japonskej centrálnej banky, Bank of Japan (BOJ), Rjuzo Mijao sa domnieva, že existuje väčšie riziko toho, že ekonomika USA bude dlhšie obdobie trpieť slabým rastom a toto riziko by mohlo donútiť Bank of Japan, aby zmenila svoj základný scenár pre japonské hospodárstvo. "Japonská ekonomika bude pravdepodobne smerovať k udržateľnému zotavovaniu. Ale riziko toho, že ekonomika USA bude trpieť slabým rastom určité dlhé obdobie, môže BOJ donútiť, aby tento scenár zmenila," povedal Mijao v prejave k podnikateľom v japonskom meste Tokušima.

Mijao, ktorý sa členom rady pre menovú politiku BOJ stal v marci, je vedcom a odborníkom na menovú politiku. O úspešnosti scenára, ktorý ráta s miernym zotavovaním japonského hospodárstva, pochyboval aj v auguste, kedy pre denník Asahi povedal, že by ho mohlo narušiť to, ak by jen trvalo pokračoval v posilňovaní.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies