Predstavili prvých siedmich víťazov cien Európskéj filmovéj akadémie

NETKY.SK • 17 November 2016, 15:31 • 2 min
Predstavili prvých siedmich víťazov cien Európskéj filmovéj akadémie

BRATISLAVA - Európska filmová akadémia (EFA) oznámila prvých víťazov svojich výročných cien.

slovakia

left justify in out

O držiteľoch ocenení v kategóriách kamera, strih, výprava, kostýmy, masky a vlasový styling, hudba a zvuk rozhodla porota v zložení Benoit Barouh (Francúzsko), Paco Delgado (Španielsko), Martin Gschlacht (Rakúsko), Dean Humphreys (Veľká Británia), Era Lapid (Izrael), Waldemar Pokromski (Poľsko) a Giuliano Taviani (Taliansko).


Najlepšou kameramankou sa stala Camilla Hjelm Knudsen za dánsko-nemeckú snímku Pod pieskom (2015). O najlepší strih sa postarali Anne Osterud a Janus Billeskov Jansen v dánskej dráme Komúna (2016), cenu za výpravu získala Alice Normington za snímku Suffragette (2015).

 

Za kostýmy pre spomínaný film Pod pieskom porota vyznamenala Stefanie Bieker, za masky a vlasový styling k tomu istému titulu Barbaru Kreuzer. V kategórii venovanej hudbe zvíťazil Iľja Demutsky, ktorý nahral soundtrack k ruskej dráme Mučeník (2016). Cenu za zvuk získal Radosław Ochnio, ktorý sa podieľal na írsko-poľskej snímke 11 minút (2015).


Tohtoročné slávnostné odovzdávanie cien EFA sa uskutoční 10. decembra v poľskom meste Vroclav.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona