Predstavili program 42. Bratislavských Jazzových Dní

NETKY.SK • 26 September 2016, 13:12 • 2 min
Predstavili program 42. Bratislavských Jazzových Dní

BRATISLAVA - Organizátori festivalu Bratislavské Jazzové Dni (BJD) na dnešnej tlačovej konferencii predstavili program 42. ročníka, ktorý sa uskutoční 21. až 23. októbra v bratislavskej Inchebe. Headlinermi podujatia budú Nik West, Tiempo Libre a Caro Emerald.

slovakia

left justify in out

Hlavnou hviezdou otváracieho večera bude americká speváčka a basgitaristka Nik West. Okrem nej sa na A-stagei predstavia tiež izraelský kontrabasista Adam Ben Ezra, taliansky trubkár Enrico Rava s kvintetom Tribe, ktorého členmi sú okrem neho Gianluca Petrella, Giovanni Guidi, Gabriele Evangelista a Fabrizio Sferra, a slovenská kapela Cha Bud!. Tá je minuloročným víťazom súťaže Pódium mladých talentov, pričom jej vystúpenie bude otváracím koncertom festivalu.


Sobotňajším headlinerom bude americká skupina Tiempo Libre. Ďalej vystúpia anglická formácia GoGo Penguin, českí hudobníci Miroslav Vitouš a Jiří Stivín a slovenské kapely Ondrej Juraši Quinteto a Jana Bezek Trio. O nedeľný program sa postarajú holandská speváčka Caro Emerald, americký hudobník Jon Cleary a Rozhlasový Big Band Gustava Broma z Česka. Emerald pritom už v piatok 21. októbra vystúpi pod hlavičkou BJD v Brne. Nik West a GoGo Penguin sa zas predstavia na BJD v Žiline, ktoré sa budú konať 21. a 22. októbra v Mestskom divadle.


Na B-stagei sa v jednotlivé dni postupne predstavia americký spevák Robb s kapelou, ruský hudobník David Goloschekin a americká hudobníčka slovenského pôvodu Luba Mason s projektom Mixtura. Okrem nich vystúpia na B-stagei aj šiesti finalisti spomínanej súťaže Pódium mladých talentov, ktorých mená zverejnia organizátori neskôr. Kompletný program festivalu je dostupný na webstránke www.bjd.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies