Predstavili hostí 18. ročníka festivalu Hory a mesto

NETKY.SK • 1 Február 2017, 15:09 • 2 min
Predstavili hostí 18. ročníka festivalu Hory a mesto

BRATISLAVA - Hlavnými hosťami 18. ročníka Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto budú americký lezec Kevin Jorgeson, jeho český kolega Adam Ondra a nemecká lezkyňa a spisovateľka Ines Papert. Podujatie sa uskutoční od 22. do 26. marca v Cinema City v bratislavskom Auparku.

slovakia

left justify in out

Po prvý raz v histórii festivalu bude súčasťou programu dvojprednáška, počas ktorej v sobotu 25. marca v najväčšej kinosále vystúpia spomínaní Jorgeson a Ondra. Tí patria k trom lezcom na svete, ktorí voľným štýlom zdolali najťažšiu cestu na svete Dawn Wall na El Capitan v Yosemitskom údolí v Kalifornii. Práve o tomto úspechu budú ich prezentácie.

 

Pre Ondru pritom pôjde už o štvrtú účasť na festivale. "Adama poznáme od jeho lezeckých začiatkov, keď ho označovali za lezecky zázračne talentované dieťa. Hory a mesto navštívil viackrát a dalo by sa povedať, že sa stal miláčikom festivalu, skamarátili sa s ním mnohí členovia nášho štábu aj dobrovoľníci. Adam sa vypracoval na výborného rozprávača a na to, že je svetovou jednotkou, je nesmierne skromný,“ povedal programový riaditeľ festivalu Alan Formánek.


Ines Papert je držiteľkou viacerých rekordov a taktiež má na konte viacero prvovýstupov. Na festivale Hory a mesto vystúpi v piatok 24. marca, pričom predstaví svoj najnovší film Riders on the Storm o prelezení cesty na Torres del Paine v Patagónii. Porozpráva aj o expedíciách v Alpách, Nórsku, Himalájach či Skalnatých vrchoch v USA. Hosťami festivalu budú aj slovenskí lezci, horolezci a skialpinisti. Miro Peťo a Robo Vrlák ponúknu multimediálnu prezentáciu o skialpovaní v Iráne a Stano Glejdura, jeden z priekopníkov slovenského skalolezenia najmä v oblasti Kaľamárka, ponúkne prierez svojou lezeckou kariérou.


Hlavnou časťou programu festivalu bude filmová prehliadka, ktorá je rozdelená do tematických sekcií - Zem, Skala, Voda, Vzduch, Sneh, Horské bicykle a Beh. Nebudú chýbať ani multimediálne prezentácie, cestokluby Kino Svet a množstvo sprievodných aktivít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona