Predstavili finalistov USC Libraries Scripter Awards

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:52 • 2 min
Predstavili finalistov USC Libraries Scripter Awards

BRATISLAVA - Finalistami 28. ročníka USC Libraries Scripter Awards sú scenáristi a autori literárnych predlôh filmov Stávka na neistotu, Brooklyn, The End of the Tour, Marťan a Izba.

slovakia

left justify in out

Za drámu Stávka na neistotu získali nomináciu autor rovnomennej literárnej predlohy Michael Lewis a scenáristi Adam McKay a Charles Randolph. Za romantickú drámu Brooklyn nominovali scenáristu Nicka Hornbyho a autora literárnej predlohy Colma Tóibína. Americký spisovateľ David Lipsky, ktorý napísal knihu memoárov Although of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace, a scenárista Donald Margulies majú nomináciu vďaka snímke The End of the Tour. Za sci-fi Marťan nominovali autora predlohy Andyho Weira a scenáristu Drewa Goddarda. Vďaka dráme Izba je medzi nominovanými autorka literárnej predlohy aj scenára Emma Donoghue.


Vôbec po prvý raz v histórii udeľovania cien zaradili medzi finalistov aj scenáristov a autorov predlôh epizód televíznych seriálov. Nominovali ich vďaka seriálom Hra o tróny (2011), The Leftovers (2014), The Man in the High Castle (2015), Masters of Sex (2013) a Show Me a Hero (2015).


V tomto ročníku výberová komisia zvolila zoznam kandidátov spomedzi autorov predlôh a scenáristov 73 snímok a 18 televíznych adaptácií. Víťazov vyhlásia 20. februára v Edward L. Doheny Jr. Memorial Library v Los Angeles.


Scripter Award, ktorú založili v roku 1988, oceňuje scenáristov a autorov literárnych predlôh najlepších adaptácií roka. V minulosti získali ocenenie autori predlôh a scenáristi snímok Kód Enigmy (2014), 12 rokov otrokom (2013), Argo (2012), Deti moje (2011), Sociálna sieť (2010), Milionár z chatrče (2008), Million Dollar Baby (2004), Čistá duša (2001), Rozum a cit (1995) či Schindlerov zoznam (1993).

Nominácie v 28. ročníku USC Libraries Scripter Awards:

FILM
Stávka na neistotu - Adam McKay a Charles Randolph (scenár) a Michael Lewis (predloha: The Big Short: Inside the Doomsday Machine)
Brooklyn - Nick Hornby (scenár) a Colm Tóibín (rovnomenná predloha)
The End of the Tour - Donald Margulies (scenár) a David Lipsky (predloha: Although of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace)
Marťan - Drew Goddard (scenár) a Andy Weir (rovnomenná predloha)
Izba - Emma Donoghue (scenár a rovnomenná predloha)

TELEVÍZIA
Hra o tróny: epizóda Hardhome - David Benioff a D. B. Weiss (scenár) a George R. R. Martin (predloha: knižná séria Pieseň ľadu a ohňa)
The Leftovers: epizóda Axis Mundi - Damon Lindelof and Jacqueline Hoyt (scenár), Tom Perrotta (rovnomenná predloha)
The Man in the High Castle: epizóda The New World - Frank Spotnitz (scenár) a Philip K. Dick (predloha: Muž z vysokého zámku)
Masters of Sex: epizóda Full Ten Count - Michelle Ashford (scenár) a Thomas Maier (predloha: Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love)
Show Me a Hero - William F. Zorzi a David Simon (scenár) a Lisa Belkin (rovnomenná predloha)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies