Predstavili finalistov USC Libraries Scripter Awards

NETKY.SK • 9 Január 2015, 12:48 • 2 min
Predstavili finalistov USC Libraries Scripter Awards

USA - Finalistami 27. ročníka USC Libraries Scripter Award sú scenáristi a autori literárnych predlôh filmov Stratené dievča, Kód Enigmy, Inherent Vice, Teória všetkého a Divočina.

slovakia

left justify in out

Za drámu Stratené dievča získala nomináciu autorka rovnomennej literárnej predlohy i scenára filmu Gillian Flynn. Matematik a spisovateľ Andrew Hodges, ktorý napísal titul Alan Turing: The Enigma, a scenárista Graham Moore majú nomináciu vďaka snímke Kód Enigmy. Za komediálnu krimi drámu Inherent Vice nominovali scenáristu Paula Thomasa Andersona a autora literárnej predlohy Thomasa Pynchona. Za životopisnú snímku Teória všetkého sú medzi nominovanými aj Jane Hawking, ktorá napísala knihu Traveling to Infinity: My Life with Stephen, a scenárista Anthony McCarten. Za drámu Divočina získali nomináciu autorka rovnomennej knihy Cheryl Strayed a scenárista Nick Hornby. 

 

Scripter Award, ktorú založili v roku 1988, oceňuje scenáristov a autorov literárnych predlôh najlepších filmových adaptácií roka. V minulosti získali ocenenie autori predlôh a scenáristi snímok 12 rokov otrokom (2013), Argo (2012), Deti moje (2011), Sociálna sieť (2010), Milionár z chatrče (2008), Million Dollar Baby (2004), Čistá duša (2001), Rozum a cit (1995) či Schindlerov zoznam (1993). Víťaza aktuálneho ročníka sa verejnosť dozvie počas galavečera 31. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies