Predstavila možnosti investovania v SR japonským investorom

NETKY.SK • 22 September 2011, 18:47 • 2 min
Predstavila možnosti investovania v SR japonským investorom

Predstavila možnosti investovania v SR japonským investorom

slovakia

left justify in out

img

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) zorganizovala počas roadshow v Nemecku v týchto dňoch investičný seminár pre japonských podnikateľov. Jeho cieľom bolo predstaviť Slovensko v rámci projektu Business Friendly Slovakia – výhody slovenského podnikateľského prostredia, plány na odstránenie administratívnej záťaže, možnosti investovania na Slovensku, potenciál trhu práce, aktuálne zmeny v pracovnoprávnej legislatíve, ako aj neustále sa rozvíjajúcu infraštruktúru.
SARIO predstavila japonským podnikateľom svoj cieľ - sústrediť sa v súlade so stratégiou vzdelanostnej ekonomiky najmä na pritiahnutie investorov do vedy a výskumu. "Osobitnú pozornosť budú mať projekty, ktoré so sebou prinesú inovácie, alebo budú obsahovať aj prvok výskumu. V týchto prípadoch budeme ochotní vytvoriť osobitné podmienky a realizovať pilotné projekty," povedal generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič.
Japonskí podnikatelia sa zaujímali o súčasnú politickú situáciu na Slovensku, stabilitu eura i o plánované zmeny v daňovo – odvodovom systéme. Riaditeľ Panasonic Toshiaki Nishi vyjadril spokojnosť s investíciou v Trstenej na Slovensku slovami: "Slovensko má presne to, čo je pre nás a našu spoločnosť prioritou - kvalitnú pracovnú silu, ktorá spĺňa všetky zásadné priority ako precíznosť, zodpovednosť, pracovitosť. Slováci a Japonci sú si veľmi podobní."
Na investičnom seminári sa zúčastnili zástupcovia spoločností Takenaka a Panasonic Electronic Devices Europ. Slovensko zastupovali minister hospodárstva Juraj Miškov, generálny riaditeľ SARIO R. Šimončič a ďalší.
Japonsko sa zaraďuje medzi krajiny s najvyšším podielom zahraničných investícií na Slovensku z pohľadu počtu vytvorených pracovných miest. V štatistike táto krajina obsadila 5. miesto. Zaujímavý je aj počet investičných projektov, ktorých je takmer 20 s celkovou výškou investícií vyše 200 miliónov eur.

Zdroj: TASR/SARIO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies