Predstaví sa legendárna Viedenská električka

NETKY.SK • 6 November 2014, 15:20 • 2 min
Predstaví sa legendárna Viedenská električka

BRATISLAVA - Po vyše dvojročnej rekonštrukcii sa verejnosti predstaví legendárna Viedenská električka GANZ Eg 6. Slávnostné privítanie sa uskutoční už v piatok 7. novembra o 11:00 na Nábreží M. R. Štefánika v Bratislave. Agentúru SITA o tom informoval Maroš Mačuha z Bratislavského okrášľovacieho spolku.

slovakia

left justify in out

Električka bude verejnosti prístupná počas celého víkendu, následne sa premiestni do Múzea dopravy na Šancovej ulici. „Symbolicky, k storočnici otvorenia miestnej dopravy Viedenskej električky, privážame stratenú Bratislavčanku späť domov. Podrobila sa náročnej rekonštrukcii do vystavovateľného stavu a veríme, že sa verejnosti bude páčiť,“ uviedol predseda Klubu priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy Michal Milata. V piatok čaká električku slávnostné privítanie spojené s krstom. Počas víkendu 8. a 9. novembra bude prístupná verejnosti. Od utorka 11. novembra bude Viedenskú električku možné nájsť v Múzeu dopravy na Šancovej ulici, kde sa predstaví spolu s tematickou výstavou. 

 

Elektrická lokálna železnica Bratislava - Viedeň bola v prevádzke v rokoch 1914 – 1945 a dotvárala neopakovateľnú charizmu Bratislavy. Po zániku lokálnej dráhy sa dve špeciálne vyrobené vozidlá pre bratislavský úsek, GANZ Eg 5 a 6, dostali do Rakúska. 

 

Pôvodný majiteľ, firma Stern a Hafferl, sa vozidlo GANZ Eg 6 rozhodol ponúknuť na predaj alebo zošrotovanie. S pomocou partnerov a veľkého záujmu verejnosti sa električka nakoniec v roku 2011 vrátila domov do Bratislavy a následne prešla náročnou rekonštrukciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies