Predstavenstvo FC Barcelona zamietlo návrh nového štadióna

NETKY.SK • 21 Január 2014, 08:27 • 2 min
Predstavenstvo FC Barcelona zamietlo návrh nového štadióna

BARCELONA - Predstavenstvo španielskeho futbalového klubu FC Barcelona zamietlo návrh vybudovania nového štadióna. V pondelok to uviedol prezident Sandro Rosell s tým, že vedenie je za rekonštrukciu súčasného stánku Nou Camp.

slovakia

left justify in out

Celý projekt, ktorý okrem iného zahŕňa aj výstavbu novej basketbalovej arény, by mal stáť okolo 600 miliónov eur. Kapacita štadióna by sa tak mohla rozšíriť z 98.000 na 105.000 miest. Práce by sa podľa odhadov mali začať v roku 2017 a začiatkom roka 2021 by malo byť všetko dokončené.

"Bolo to ťažké rozhodnutie, oba projekty boli veľmi zaujímavé. Nou Camp je súčasťou našich spomienok, najväčší štadión v Európe a ikona tohto mesta," uviedol Rosell pre miestne médiá. "Možnosť vybudovania nového štadióna na novom mieste zamietli, keďže konečné výdavky by mohli byť veľkou záťažou pre klub a mohli by vedeniu zväzovať ruky."  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies