Predsedu Senátu znepokojili niektoré neotvorené volebné miestnosti

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 12:04 • 2 min
Predsedu Senátu znepokojili niektoré neotvorené volebné miestnosti

RÍM - Predseda talianskeho Senátu Pietro Grasso vyjadril znepokojenie, že niektoré volebné miestnosti v sicílskom Palerme boli v nedeľu aj niekoľko hodín po začiatku talianskych parlamentných volieb zatvorené, pretože sa tam oneskorilo doručenie správnych hlasovacích lístkov.

slovakia

left justify in out

Grasso na Twitteri uviedol, že takéto zdržania a chyby sú "neakceptovateľné". Predseda Senátu, ktorý odišiel z vládnej Demokratickej strany a založil novú stredoľavicovú stranu, vyjadril nádej, že takéto problémy neodradia voličov od hlasovania.

 

Agentúra AP pripomína, že úrady v Palerme museli cez noc nanovo vytlačiť 200.000 hlasovacích lístkov, pretože tam predtým doručili zlé lístky. Tým sa oneskorilo otvorenie niektorých volebných miestností.

 

V Ríme sa medzitým voliči sťažovali, že hlasovacie lístky sú príliš komplikované, aby im porozumeli. Tlačová agentúra ANSA pokladá za pravdepodobné, že výsledky volieb budú mať v dôsledku nezrovnalostí dohru na súde.

 

Viac ako 46 miliónov Talianov má právo voliť v parlamentných voľbách, ktoré mnohí analytici označujú za najdôležitejšie hlasovanie tohto roku v Európe. Môžu medziiným určiť, či sa Taliansko podvolí populistickým, antiestablišmentovým a krajne pravicovým náladám, ktoré rezonovali v minulých rokoch vo veľkej časti Európy.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona