Predsedu obecnej organizácie Jobbiku odsúdili za popieranie holokaustu

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 14:52 • 2 min
Predsedu obecnej organizácie Jobbiku odsúdili za popieranie holokaustu

BUDAPEŠŤ - Za popieranie genocídy spáchanej režimom národných socialistov odsúdil okresný súd v juhomaďarskom Segedíne predsedu obecnej organizácie ultrapravicovej strany Jobbik Zsolta Dobiho. Informovali o tom dnes viaceré maďarské médiá odvolávajúc sa na správu nadácie Čin a ochrana (TEV).

slovakia

left justify in out

Dobi je predsedom organizácie Jobbiku v obci Üllés v Čongrádskej župe. Súd ho odsúdil na 100 hodín verejnoprospešných prác a zaviazal ho k návšteve budapeštianskeho Pamätného centra holokaustu, z ktorej bude musieť napísať svojmu kurátorovi správu.

 

Predseda obecnej organizácie Jobbiku bol odsúdený za článok v periodiku obecnej organizácie Jobbiku, ktorý vydávajú pod názvom Árpád Népe (Árpádov ľud). V ňom sa uvádza, že nie sú žiadne dôkazy o tom, že by židia boli masovo vyvražďovaní. "Nenašli fotografie, plány, ani dokumenty. Nič." - cituje TEV z uvedených novín.

 

Nadácia TEV podala žalobu ešte v roku 2013. Sudca pri vynesení verdiktu uviedol, že neboli pochybnosti o tom, že noviny, ktoré distribuovali prostredníctvom ďalších členov tamojšieho Jobbiku na 1200 adries, redigoval predseda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona