Predsedovia strán rozdelili výbory NR SR medzi koalíciu a opozíciu

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 10:39 • 2 min
Predsedovia strán rozdelili výbory NR SR medzi koalíciu a opozíciu

Predsedovia strán rozdelili výbory NR SR medzi koalíciu a opozíciu - Politika Štruktúra parlamentných výborov sa v novom volebnom období nebude v porovnaní so súčasným stavom meniť, no zníži sa celkový počet ich podpredsedov o tri. Po dnešnom stretnutí s

slovakia

left justify in out

Štruktúra parlamentných výborov sa v novom volebnom období nebude v porovnaní so súčasným stavom meniť, no zníži sa celkový počet ich podpredsedov o tri. Po dnešnom stretnutí s odchádzajúcim šéfom NR SR Pavlom Paškom (Smer-SD), ktorý si pozval na schôdzku všetkých predsedov parlamentných strán, o tom novinárov informoval predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda.
      Koalícia bude mať svojho predsedu v desiatke výborov. Ide o ústavnoprávny, rozpočtový, hospodársky, pôdohospodársky, sociálny, brannobezpečnostný, zahraničný, mandátový a imunitný a výbory pre zdravotníctvo a európske záležitosti.
      Opozícii bude podľa Dzurindu patriť deväť výborov - školský, mediálny, výbor pre verejnú správu, ľudskoprávny, výbor pre nezlučiteľnosť funkcií a kontrolné výbory zamerané na činnosť SIS, Vojenského obranného spravodajstva a Národného bezpečnostného úradu. Konkrétne personálne návrhy však ešte nepadli, mali by byť známe do utorka 6. júla.
      Dzurinda zároveň očakáva, že v Národnej rade SR už bude v nasledujúcom volebnom období prítomná debata a diskusia. Ako tvrdí, tieto aspekty za posledné štyri roky nezaznamenal. "Parlament je miesto, kde sa treba rozprávať, vymieňať názory, súťažiť o to, kto má lepšiu myšlienku. Nemali by sme sa báť otvorenej výmeny názorov," povedal.
      Expremiér verí, že zo strany budúcich opozičných strán Smeru-SD a SNS nedôjde ako v minulosti na pôde parlamentu k obštrukcii v čase, keď koalícia stratí väčšinu vymenovaním niektorých poslancov do exekutívnych funkcií. "Chcem veriť v triezvosť a korektnosť. Nikomu nejaké obštrukcie v tomto zmysle extra nepomôžu. Domnievam sa, že Slovensko je po 20 rokoch od nežnej revolúcie predsa len ďalej a budeme ctiť písané aj nepísané parlamentné zákony a zvyklosti," konštatoval Dzurinda, ktorý pre toto volebné obdobie do parlamentu nekandidoval.
      Šéf SDKÚ-DS nechcel komentovať, či bude líder SaS Richard Sulík dobrým predsedom NR SR. Nerád totiž používa školskú klasifikáciu. "Toto je politika. Strana SaS obsadila druhé miesto medzi koaličnými stranami, preto som porozumel záujmu Sulíka o tento post."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies