Predsedom strany TIP sa stal Tomáš Hudec

NETKY.SK • 18 Január 2014, 17:48 • 2 min
Predsedom strany TIP sa stal Tomáš Hudec

BANSKÁ BYSTRICA - O predsedovi, troch podpredsedoch, členoch Republikovej rady, členoch poradného a rozhodcovského orgánu a o svojom ďalšom smerovaní rozhodla dnes na ustanovujúcom sneme v Banskej Bystrici nová politická strana TIP - Tvoríme inú politiku.

slovakia

left justify in out

Účastníci snemu schválili stredopravé liberálne programové smerovanie strany a vyjadrili sa k voľbám, ktoré sa budú tento rok konať na Slovensku. Predsedom strany sa stal Tomáš Hudec, ktorý získal hlasy všetkých 100 zakladajúcich členov, za podpredsedov boli zvolení Ivana Augustinská, Martin Schwantzer a Jana Vološinová. "Sme mladí ľudia, náš vekový priemer je do 40 rokov a hlavne nikoho z nás neťaží žiadna aktívna predchádzajúca dlhodobá politická minulosť. Dá sa povedať, že sme generácia, ktorá práve dorastá, ktorá tu bude naďalej žiť a mala by sa angažovať a mať záujem o veci verejné," povedal pre TASR novozvolený predseda strany Tomáš Hudec. Účastníci snemu schválili aj základné programové tézy strany. Ich súčasťou je aj návrh na zriadenie inštitútu registrovaných partnerstiev po vzore mnohých štátov Európskej únie a vo svete. "Tento bod považujeme za odstránenie diskriminácie ľudí s inou ako heterosexuálnou orientáciou," vyhlásil na tlačovej besede Hudec. Zo schváleného uznesenia strany k prezidentským voľbám vyplýva, že túto voľbu nechá na slobodnom rozhodnutí každého člena a sympatizanta strany, pre voľby do Európskeho parlamentu sa strana TIP rozhodla otvoriť svoju kandidátku všetkým mladým a mlado zmýšľajúcim ľuďom. "Rozhodli sme sa postaviť kandidátku inak ako štandardné strany. Chceme zorganizovať online 'primárky', nazvali sme ich eurokasting, na ktorý sa môže prihlásiť každý. Kandidátka bude pozostávať z 13 členov, ktorí získajú najviac hlasov," povedala podpredsedníčka strany Ivana Augustinská. Strana sa zúčastní na komunálnych voľbách. Jej prioritou je však účasť na voľbách do Národnej rady SR v roku 2016. Dovtedy chce rozšíriť svoju členskú základňu na 2000 až 3000 členov. "Začína sa naša cesta, po celom Slovensku budeme navštevovať mestá a oslovovať občanov. Chceme sa zviditeľniť a hlavne otvoriť verejnú diskusiu na jednotlivé naše témy. Skôr nás zaujímajú jednoduché riešenia pre ľudí, ktoré by im najviac v tejto situácii pomohli a hlavne im chceme ukázať aj inú tvár politiky, nie takú, aká bola prezentovaná doteraz," uzavrel Hudec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies