Predsedom strany Sieť sa stal jej doterajší líder Radoslav Procházka, prvým podpredsedom Hrnčiar

NETKY.SK • 2 September 2014, 06:54 • 2 min
Predsedom strany Sieť sa stal jej doterajší líder Radoslav Procházka, prvým podpredsedom Hrnčiar

ŽILINA – Predsedom novej politickej strany Sieť sa podľa očakávaní stal jej zakladateľ a bývalý poslanec Národnej rady SR za KDH Radoslav Procházka, za prvého podpredsedu si delegáti ustanovujúceho snemu v Žiline zvolili martinského primátora Andreja Hrnčiara, ďalšími podpredsedami sú prodekanka Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave Katarína Cséfalvayová, primátorka Prievidze Katarína Macháčková, poslanec NR SR Miroslav Beblavý (pôvodne za SDKÚ-DS, aktuálne nezaradený) a bývalý šéf košického kardioústavu Eduard Adamčík.

slovakia

left justify in out

Sieť sa podľa Procházku nezaradí do konkrétneho politického smeru. Strana chce byť v prvom rade novou generáciou pre verejnú službu, ktorá má istú odbornú a životnú skúsenosť, no je odolná voči starým schémam a vyšliapaným chodníčkom. „Našou politickou filozofiou je kompetentná služba ľuďom a naším krédom záväzok aktívnej účasti na správe verejného priestoru. Naším cieľom je dosiahnuť reálnu zmenu v tom, ako sa náš vlastný štát správa k svojim občanom. Premeniť ho z bremena na osoh a vrátiť mu pôvodný zmysel - slúžiť a pomáhať ľuďom tam, kde to dokáže lepšie, než to dokážu oni sami,“ povedal Procházka, podľa ktorého jedným z hlavných úsilí strany bude očistiť eurofondy od „odporného vydierania starostov a malých a stredných dodávateľov“, odbremeniť samosprávy od extrémnej byrokratickej záťaže pri čerpaní eurofondov a radikálne zjednodušiť celý systém verejného obstarávania. „Potrebujeme ten systém prerobiť a vniesť do neho dva základné prvky - prehľadnosť a zodpovednosť,“ dodal šéf strany Sieť. Na ustanovujúci snem strany Sieť do Žiliny prišlo 109 delegátov. Priemerný vek je 37 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies