Predsedom poslaneckého klubu KDH v NR SR je Abrhan

NETKY.SK • 27 September 2014, 16:34 • 2 min
Predsedom poslaneckého klubu KDH v NR SR je Abrhan

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK - Poslanecký klub Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) má nového predsedu.

slovakia

left justify in out

Pavol Zajac sa totiž vzdal tejto funkcie, nahradil ho Pavol Abrhan. Výmena sa uskutočnila počas rokovania Rady KDH, ktorá dnes zasadá v Ružomberku. Personálne zmeny súvisia so snemom hnutia, ktorý má byť v októbri. Na ňom sa má Zajac uchádzať o funkciu podpredsedu KDH. Do funkcie ho navrhuje predseda strany Ján Figeľ. Dnes by jeho návrh mala odobriť práve Rada KDH.

 

Zajac viedol klub KDH od 13. mája, keď o jeden hlas porazil práve Abrhana. Do funkcie Zajaca navrhol predseda hnutia Ján Figeľ. Zajac už tesne po zvolení avizoval, že funkciu šéfa klubu berie len dočasne, na prechodné obdobie.

Poslanecký klub KDH v NR SR nemal po prezidentských voľbách predsedu. Pavol Hrušovský sa vzdal tejto funkcie po neúspešných prezidentských voľbách 7. apríla. V prvom kole prezidentských volieb získal totiž len 3,3-percentnú podporu voličov, následne sa vzdal funkcie predsedu poslaneckého klubu KDH v parlamente. Pavol Abrhan, ktorý bol politicky zodpovedný za jeho kampaň, rezignoval vtedy na funkciu podpredsedu hnutia. Pôvodne však avizoval, že v októbri sa na sneme mieni o funkciu podpredsedu uchádzať opäť. KDH má podľa stanov šesť podpredsedov. Neobsadenú má jednu podpredsednícku stoličku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona