Predsedom opozičnej Sýrskej národnej rady ostane Burhán Ghaljún

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 12:36 • 2 min
Predsedom opozičnej Sýrskej národnej rady ostane Burhán Ghaljún

Predsedom opozičnej Sýrskej národnej rady ostane Burhán Ghaljún - Politika Opozičná Sýrska národná rada (SNC) si dnes za svojho predsedu opätovne zvolila liberálneho politika Burhána Ghaljúna. Tlačovú agentúru Reuters o tom informovali zdroje zo zasadnuti

slovakia

left justify in out

img

Opozičná Sýrska národná rada (SNC) si dnes za svojho predsedu opätovne zvolila liberálneho politika Burhána Ghaljúna. Tlačovú agentúru Reuters o tom informovali zdroje zo zasadnutia predstaviteľov rady v Ríme.
      Ghaljún, sekulárny akademik, je lídrom exilovej opozície od vytvorenia SNC v auguste 2011. Niektorí ďalší aktivisti ho kritizovali za to, že nie je v kontakte s opozíciou v Sýrii a že nedokázal zjednotiť svoju skupinu.
      Ghaljún (67) však má podporu arabských štátov Perzského zálivu a Francúzska, pričom je vnímaný ako konsenzuálna osobnosť v rade, v ktorej majú hlavný vplyv islamisti, ktorí sú rozdelení do rôznych frakcií. Islamisti ho tiež podporili s vedomím, že je prijateľným pre medzinárodné spoločenstvo.
      "Ghaljúna opätovne zvolili na ďalšie trojmesačné funkčné obdobie. Získal 66 percent hlasov," povedal jeden zo zdroje pre Reuters po zasadnutí generálneho sekretariátu SNC, ktorý volí predsedu skupiny každý štvrťrok.
      Na druhom mieste podľa zdrojov skončil George Sabra, ďalší liberál, ktorý je spojencom popredného sýrskeho disidenta Rijáda at-Turka. Turk, 81-ročný bývalý ľavičiar, ktorý bol 25 rokov politickým väzňom, pôsobí v ilegalite v Sýrii. Opozícia ho vníma ako morálneho vodcu.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies