Predsedom mimoparlamentnej OKS ostáva Dostál

NETKY.SK • 1 Október 2016, 14:48 • 2 min
Predsedom mimoparlamentnej OKS ostáva Dostál

BRATISLAVA/ŽILINA - Predsedom mimoparlamentnej strany OKS ostáva aj naďalej Ondrej Dostál. Poslanca Národnej rady (NR) SR, ktorý sa do parlamentu v marci prebojoval na kandidátke SaS, dnes potvrdil v najvyššej straníckej funkcii Republikový snem OKS v Žiline. Za podpredsedov boli zvolení Juraj Petrovič, Ivan Kuhn, Martin Mlýnek a Zuzana Dzivjáková.

slovakia

left justify in out

Snem prijal vyhlásenie, podľa ktorého je OKS stranou pravicovou, prozápadnou a demokratickou. "OKS nezdieľa názor, že rozlišovanie medzi pravicou a ľavicou je už prekonané. OKS sa naďalej usiluje o čo najväčšiu slobodu jednotlivca, slobodný trh, slobodnú spoločnosť, obmedzenú úlohu štátu, decentralizáciu moci, jej občiansku kontrolu a zásadné reformy verejného sektora," vyhlásil snem.

 

Občianski konzervatívci sa zároveň jednoznačne hlásia k prozápadnému smerovaniu Slovenska a k jeho hodnotovému a civilizačnému ukotveniu na Západe. "Miesto Slovenska vidíme v NATO a v Európskej únii a hlásime sa k záväzkom, ktoré nám z členstva v nich vyplývajú. Presadzujeme menej centralizovanú podobu EÚ, ale odmietame spochybňovanie nášho členstva v nej a v NATO," uvádza sa vo vyhlásení.

 

OKS si tiež ctí hodnoty slobodnej a demokratickej spoločnosti a odmieta extrémizmus bez ohľadu na to, či má fašistickú alebo komunistickú tvár. "Hlásime sa k štandardnej politike založenej na demokratickej politickej súťaži, politickej pluralite, občianskych slobodách, ľudských právach, rešpekte k menšinám, slušnosti a ľudskosti," tvrdí strana.

 

Ako pravicová a prozápadná strana stojí OKS v dôslednej opozícii k tretej vláde Roberta Fica (Smer-SD). Svojich prirodzených partnerov vidí v demokratických politických subjektoch od stredu doprava a je pripravená spolupracovať s politickými stranami, ktoré stoja pevne na demokratických a prozápadných pozíciách a sú pripravené podieľať sa na vytváraní alternatívy k súčasnej vláde korupcie a klientelizmu.

 

OKS vznikla 10. novembra 2001 vo Zvolene. Ako samostatná strana sa do Národnej rady SR nikdy neprebojovala. Viacerí jej členovia uspeli na kandidátkach iných politických subjektov. Ak OKS kandidovala sama, jej volebný zisk vo voľbách do NR SR nikdy nepresiahol 0,5 percenta hlasov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies