Predsedníctvo v Rade Európy prevzalo Rakúsko,

NETKY.SK • 14 November 2013, 15:58 • 2 min
Predsedníctvo v Rade Európy prevzalo Rakúsko,

VIEDEŇ - Rakúsko vo štvrtok prevzalo na pol roka úlohy predsedníctva v Rade Európy (RE), v ktorých plnení sa strieda všetkých 47 členských krajín.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského portálu ORF rakúsky minister zahraničných vecí Michael Spindelegger v Štrasburgu pri tejto príležitosti vyhlásil, že medzi ťažiskovými bodmi predsedníctva jeho krajiny bude boj proti obchodovaniu s ľuďmi a za slobodu myslenia. V máji by sa tiež mala uskutočniť konferencia ministrov zahraničia vo Viedni, ktorej súčasťou bude oslava 65. výročia vzniku organizácie.

Radu Európy založilo v auguste 1949 desať európskych štátov (Belgicko, Francúzsko, Holandsko, Luxembursko, Spojené kráľovstvo, Írsko, Taliansko, Dánsko, Nórsko a Švédsko) v Londýne. Neskôr sa k nim pridali ďalšie krajiny takmer z celej Európy. Slovensko je členom rady od roku 1993. Dnes má RE, ktorej sídlom je Štrasburg, 47 členov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona