Predsedníctvo v EÚ je možnosťou vyjasniť nedorozumenia

NETKY.SK • 5 Január 2011, 08:50 • 2 min
Predsedníctvo v EÚ je možnosťou vyjasniť nedorozumenia

Predsedníctvo v EÚ je možnosťou vyjasniť nedorozumenia

slovakia

left justify in out

img

Pozornosť sústredená na Maďarsko počas jeho predsedníctva v Európskej únii v prvom polroku 2011 je možnosťou vyjasniť si existujúce nedorozumenia, napríklad v súvislosti s mediálnym zákonom, vyhlásila dnes v Budapešti hovorkyňa maďarskej vlády Anna Nagyová.
      "Kvôli predsedníctvu príde do Maďarska množstvo novinárov, ktorí by inak neprišli. Je to dobré, pretože konečne si môžeme sadnúť s nimi a pohovoriť o tom, či to, o čom si myslia, že je obsahom kritizovaného mediálneho zákona, je skutočným obsahom.
      Na internetovej stránke úradu hovorkyne vlády Nagyová uviedla, že názory na maďarský mediálny zákon a prostredníctvom neho aj obraz o maďarskej vláde a Maďarsku, ktoré sú miestami až extrémistické, vznikli na základe nedostatočných informácií a sú plné nedorozumení. "Nech ministri, štátni tajomníci, ale aj novinári prichádzajúci do Maďarska sa smelo pýtajú," zdôraznila v súvislosti s ostro kritizovaným mediálnym zákonom Nagyová.
      Hovorkyňa poznamenala, že aj počas predsedníctva život v Maďarsku bude normálne bežať ďalej a dodala, že bude pokračovať proces prípravy novej ústavy a koncom februára bude vláda rokovať o ucelených reformných krokoch, týkajúcich sa zdravotníctva, verejnej správy, ale aj vzdelávania.
      Podľa Nagyovej je dôležité, že maďarské predsedníctvo v únii má stabilné vnútropolitické zázemie. "Nie sú vnútropolitické šarvátky a neistoty," konštatovala a poznamenala, že je to optimálny stav pre dobrú prípravu na predsedníctvo.
      Maďarsko predsedníctvo Rady ministrov EÚ - ako sa predsedníctvo v únii oficiálne nazýva - prevzalo od Belgicka. V druhom polroku tohto roka odovzdá tento post Poľsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies