Predsedníctvo strany dosiahlo podľa Procházku konsenzus

NETKY.SK • 10 August 2016, 11:47 • 2 min
Predsedníctvo strany dosiahlo podľa Procházku konsenzus

BRATISLAVA - Predsedníctvo Siete dnes aj za účasti poslancov Národnej rady SR dosiahlo konsenzus na pravidlách rokovania snemu a jednomyseľne osvedčilo aj zoznam delegátov snemu.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa strany Karmen Németová. „Z mojej strany tým boli splnené všetky povinnosti zabezpečiť riadny priebeh snemu a otvorenú a férovú súťaž na ňom. Teším sa na ňu a jej výsledky budem v plnom rozsahu rešpektovať,“ uviedol podľa vyhlásenia predseda Siete Radoslav Procházka.


Pätica nespokojných poslancov Siete z Platformy za zodpovednú politiku, ktorí na post šéfa strany navrhujú Eduarda Adamčíka, v utorok pripustila, že sa možno nezúčastnia na sobotňajšom sneme v Trnave. Nepáčilo sa im, že pár dní pred snemom pretrvávali pochybnosti, či pri príprave snemu sú zachované demokratické atribúty. "To, že ani podpredsedovia strany nemajú prístup k zoznamu delegátov, ani k návrhu rokovacieho a volebného poriadku pár dní pred rokovaním snemu, vyvoláva obavy z možných pripravovaných úskokov a trikov, ktoré môžu spochybniť čestnú a otvorenú súťaž kandidátov na predsedu," napísali v utorok v stanovisku s tým, že ak nebudú naplnené základné atribúty politickej korektnosti, tak sa na sneme nezúčastnia.


V reakcii na poslancov následne Procházka v utorok uviedol, že volebný poriadok aj zoznam delegátov snemu sa bude schvaľovať v stredu ráno. Podľa šéfa Siete boli na toto predsedníctvo nespokojní poslanci pozvaní a Adamčík účasť podľa Procházku prisľúbil. "Skutočným dôvodom vyhrážky, že utečú pred otvorenou súťažou na sneme, je ich obava o výsledok tejto súťaže. S prihliadnutím na osobu ich kandidáta je tá obava dôvodná," uviedol v utorňajšej reakcii Procházka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies