Predsedníctvo #Siete sa skončilo, o výsledkoch neinformovali

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 13:04 • 2 min
Predsedníctvo #Siete sa skončilo, o výsledkoch neinformovali

BRATISLAVA – Predsedníctvo Siete, ktoré rozhodovalo o programových prioritách možnej novej vlády, sa skončilo, predseda strany Radoslav Procházka a podpredseda Andrej Hrnčiar zo straníckej centrály odišli a o záveroch predsedníctva neinformovali. Hovorkyňa Siete Karolína Ducká novinárom už skôr odkázala, že o výsledkoch budú informovať až po dnešnom rokovaní štyroch strán na úrade vlády.

slovakia

left justify in out

Zuzana Zimenová, ktorá je prvou poslaneckou náhradníčkou Siete, nebude v parlamente podporovať vládu Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a Siete. Zimenová sa poslaneckého mandátu ujme v prípade, že niektorý zo zvolených poslancov Siete nastúpi do exekutívy, vtedy ako prvá náhradníčka automaticky nastúpi do parlamentu. Zimenová by v národnej rade pôsobila ako nezaradená poslankyňa. Odborníčka na školstvo nie je členkou Siete, v strane viedla pracovnú skupinu pre vzdelávanie. O svojom postoji dnes informovala stranícke orgány Siete. Ak strana Sieť podpíše koaličnú zmluvu so stranou Smer-SD o vytvorení vlády, členstva v strane Sieť sa vzdajú aj poslanci Miroslav Beblavý, Simona Petrík a Katarína Macháčková. Z pôvodne desaťčlenného poslaneckého klubu Siete by tak novú vládu podporovalo šesť poslancov. „Informovala som predsedníctvo, že nebudem vedieť podporiť Ficovu vládu. Ale to neznamená, že by som ako nezávislá poslankyňa nepodporila dobré návrhy v prospech školstva, či už prídu zo strany vlády alebo poslancov,“ povedala Zimenová.

 

Zástupcovia štyroch strán - Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť - sa v pondelok zhodli na programových prioritách. Dnes dopoludnia mali návrh posúdiť stranícke orgány jednotlivých strán. Rokovania štyroch strán na úrade vlády budú pokračovať dnes od 14:00 vo formáte trojčlenných delegácií. "Definitívne v utorok rozhodneme o programových prioritách, ktoré by boli súčasťou programového vyhlásenia vlády," povedal v pondelok Fico s tým, že neriešili žiadne personálne otázky, ani rozdelenie postov. "Riešili sme programové prieniky. Nenašli sme také témy, ktoré by nás rozdeľovali," vyhlásil. Fico verí, že priority schvália a potom pristúpia k diskusii o pomeroch vo vláde a NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies